ŠVAJCARAC NASTAVLJA PO STAROM Federer razbesneo Novakove navijače: Pričao o Rolan Garosu, ni reči o Đokoviću

16:05 | 26-05-2024

Tenis 0

Drugi grend slem sezone - Rolan Garos, startovao je danas u Parizu

Đoković i Federer
EPA-EFE/ANDY RAIN

 

Novak Đoković će svoj prvi meč odigrati u utorak protiv Francuza Erbera, dok će Rafael Nadal u ponedeljak igrati derbi prvog kola protiv Nemca Aleksandera Zvereva. 

Španac je u Parizu ostvario neverovatan uspeh, podizao je pehar čak 14 puta, a upravo je o svom velikom rivalu, ali i prijatelju govorio legendarni Švajcarac Rodžer Federer za francuske medije. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

NOLE IZAŠAO NA TEREN ROLAN GAROSA Evo sa kim je Srbin trenirao, jedan detalj je posebno zapao za oko navijačima (VIDEO)

- Da li Rafa može odigrati dobro na Rolan Garosu? Mislim da može. Dan pauze između mečeva je baš ono što mu je sada potrebno. Tu su i potencijalnih pet setova u svakom meču i to je još jedno pitanje na koje ni on nema odgovor. Ali uvek je na Rolan Garosu imao prednost u odnosu na sve i ja i dalje mislim da može odigrati dobar turnir. Ne bih da vršim pritisak na njega, iako mislim da može se nosi sa tim - rekao je Rodžer za Telematin.

Osvrnuo se i na to šta je potencijalna prepreka za Nadala. 

- Nije problem u njegovom stilu igre, to se ne dovodi u pitanje, ali izdaleka imam utisak da je njegov najveći problem njegov oporavak - naveo je Federer.

- Znam kako sam se ja osećao na kraju, ali je možda moj prekid karijere (zbog problema sa kolenima) bio drugačiji. Vidim da on zaista jako želi da to bude na terenu. Ako kaže "zbogom", on će to učiniti na terenu a ne na kauču, i to mi se dopada jer je daleko od vrhunske forme. To je zaista velika profesionalna odluka koju je izabrao, način na koji to želi da uradi - kaže Švajcarac. 

Španac je istakao da će mu ovo biti i poslednja sezona koju igra, ali nije precizirao kada će se i zvanično povući. 

- Ne znam ništa, ali bih voleo da završi karijeru onda kada je to zamislio sa svojom porodicom i svojim timom. Voleo bih da igra duže od onoga što mu prognoziraju mnogi. Čuo sam mnoge stvari: da bi mogao da završi karijeru baš na Rolan Garosu sada ili posle Olimpijskih igara kao i to da će igrati i naredne godine, čemu se zaista nadam. I dalje sam veliki Rafin fan - zaključio je bivši prvi teniser sveta. 

 

 

Komentari(0)

Loading