BIVŠI ZVEZDIN ĐAK SPUŠTA LOPTU NAKON PORAZA U HUMSKOJ Pominjao Piksija i Natha! Suđenje? Sve se videlo na TV

16:40 | 27-10-2024

Fudbal 0

Dobili smo mnogo od utakmice sa Partizanom, kaže štoper Čukaričkog.

Marko Metlaš

Odigrao je Čukarički jedan od najboljih mečeva u sezoni, iako je na kraju Partizan posle preokreta pred nešto više od 17.000 gledalaca ostvario pobedu (3:1). Ipak, sa Banovog brda kažu da je ekipa zaslužila mnogo više.

Bilo je i žestokih saopštenja, konkretno od strane Vladimira Matijaševića, dok štoper Vukašin Jovanović spušta loptu.

– Nije moje da pričam o suđenju, sve se videlo na TV snimcima, ali neka se time bave oni koji su za to zaduženi. Sudije definitivno treba da budu u drugom planu i posle ove utakmice trebalo je da se priča o sjajnoj igri Čukaričkog, ambijentu na stadionu, fudbalskim stvarima… Bili smo u blagoj krizi igre i rezultata pred meč sa Partizanom. Jasno nam je bilo da je teško vaditi se protiv crno-belih, zbog toga smo fokus stavili na to da odigramo što bolju utakmicu. Jesmo na kraju izgubili na način na koji smo izgubili, ali smo dobili ogromnu dozu samopouzdanja i potvrdili da smo ekipa, da imamo kvalitet i da možemo mnogo ako ovakve partije budemo ponavljali u kontinuitetu – kazao je Vukašin Jovanović, bivši igrač Crvene zvezde i Bordoa.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pristup utakmici bio je upravo onakav kakav je zahtevao stručni štab od igrača.

– Odlično smo se pripremili za utakmicu, u svakom smislu. Partizan je vrlo kvalitetna ekipa, sa sjajnim pojedincima. Uz to, imali su lep ambijent, ogromnu podršku sa tribina i nikome nije lako u toj situaciji. Ipak, imamo i mi igrače sa velikim iskustvom, koji imaju dosta ovakvih utakmica iza sebe. Pričali smo dosta i sa mladim igračima, nije ih poneo ambijent, nisu podlegli pritisku. Naprotiv, najpre bih i želeo njih da pohvalim, Cvetković je postigao gol, Miladinović bio sjajan, Bačanin je debitovao… Imao je šta da vidi i selektor Srbije na licu mesta i da se uveri da su deca Čukaričkog budućnost srpskog fudbala. Žao mi je što se meč ovako završio, da je pravde ne bismo bili poraženi u Humskoj.

U finišu meča Jovanoviću je morala da bude ukazana lekarska pomoć, posle jednog duela sa Bibarsom Nathom.

– Dobio sam udarac od protivničkog igrača u nos, ali ne mogu da grešim dušu, slučajno me je udario u trku. Odmah je pritrčao, reagovao sportski. Posle meča je ušao u našu svlačionicu i izvinio se. A što se tiče nosa, već sam ga lomio i krivio, tako da nije neki problem – stigao je i da se našali Jovanović.

Neće na Banovom brdu biti mnogo vremena za tugovanje, već u sredu od 16 časova ih očekuje težak zadatak u prvoj rundi Kupa, kad će gostovati Jedinstvu u Ubu, a potom će u ponedeljak odmeriti snage sa Železničarom iz Pančeva na svom stadionu.

– Dobili smo mnogo od utakmice sa Partizanom i to moramo da iskoristimo na najbolji mogući način u narednom periodu. Da uhvatimo zalet i da igramo što bolje do zimske pauze, da osvojimo što više bodova. Nismo baš u zavidnoj poziciji na tabeli i to definitivno moramo da popravimo. Ali, pre toga nas očekuje duel u Kupu, nismo baš najbolje prošli na žrebu, izvukli smo ekipu iz Super lige Srbije i znamo da nam neće biti lako. Uostalom, Jedinstvo nas je nedavno žestoko namučilo u Super ligi na Banovom brdu i to nam je sasvim dovoljna opomena – upozorio je Vukašin Jovanović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading