PARTIZAN "PREŽIVEO" IVANJICU Saldanjina majstorija skratila muke crno-belima protiv Javora

16:02 | 10-02-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Javora rezultatom 0:1 u 20. kolu domaće Superlige, pogotkom Mateuša Saldanje u 62. minutu meča.

FK Crvena zvezda FK Partizan
Alo/Marko Metlaš

Svaki početak je težak, te je tako i ekipa Igora Duljaja u Ivanjici delovala nešto neorganizovanije nego što je to bio slučaj u prvom delu sezone. Ipak, Partizanu to nije smetalo da dođe do minimalne pobede.

Gledali smo pravu prvenstvenu utakmicu u Ivanjici, gde smo u prvom poluvremenu imali prilike da gledamo mnogo oštrih startova, od kojih su neki rezultirali i povredama i pucanjima arkada, kao što je to bio slučaj sa Svetozarom Markovićem i Nemanjom Trifunovićem.

Bio je svestan Partizan da će u drugom poluvremenu morati da promeni pristup i izađe iz "zone komfora" domaćeg sastava, a eskalacija svega stigla je u 62. minutu, kada je Nemanja Nikolić (koji je ušao samo nekoliko sekundi ranije) nakon auta uspeo da glavom proigra Saldanju, koji je efektno petom pogodio za minimalno vođstvo "parnog valjka". Time je ujedno postavio i konačan rezultat ovog duela.

Javor - Partizan (0:1) - Saldanja 62'

Gradski stadion u Ivanjici 

Javor: Manojlović - Dolmagić, Kopitović, Leandro, Miletić - Dukure, Petrović - Bosić, Gojković, Milošević - Bajere

Partizan: Jovanović - Stojković, Filipović, Marković, Antić - Ovusu, Natho - Kalulu, Zahid, Trifunović - Saldanja

Ruku na srce, nešto što je možda i obeležilo ovu utakmicu bila je izuzetno gruba igra i ogroman broj žutih kartona, što je možda i karakteristično za domaći šampionat.

Već nakon prvog poluvremena videli smo čak četiri žuta kartona, u drugom poluvremenu smo imali identičan broj, a blagu nervozu u redove crno-belih donelo je isključenje Nikole Antića, koji je u 77. minutu po drugi put "požuteo", te mu je sudija pokazao put u svlačionicu.

Javor je iskoristio taj momenat da pokuša da napadne i dođe do izjednačenja. Ređale su se prilika Ivanjičana pred golom crno-belih u finišu duela, ali su Aleksandar Jovanović i pojačana odbrana Partizana, kojoj je Igor Duljaj izmenama pridodao još dva člana u kasnoj fazi utakmice, uspeli da izdrže sve nalete i odbrane bodove crno-belih, koji tri nose put Beograda.

U narednom kolu će fudbaleri Partizana dočekati IMT , dok će Javor gostovati niškom Radničkom.

Tok meča

Kraj meča!

90. minut - Igraće se još četiri minuta sudijske nadoknade!

89. minut - Ponovo preti Javor. Ovoga puta je na centaršut Miloševića glavom pokušao Obradović, ali je njegov udarac otišao pored gola.

84. minut - Opsada gola Partizana! Ređaju se napadi Javora u ovim trenucima, pitanje je samo da li će crno-beli idržati.

80. minut - Povlači se Igor Duljaj - umesto Mateuša Saldanje na terenu je Zlatan Šehović.

78. minut - Kakva odbrana Jovanovića! Dobro je šutirao Miletić iz slobodnog udarca, ali je golman Partizana bio na mestu.

77. minut - PARTIZAN SA IGRAČEM MANJE! Drugi žuti karton dobio je Nikola Antić!

76. minut - Izmena bonusa u Partizanu - umesto Nemanje Trifunovića na terenu je Mateja Stjepanović.

72. minut - Javor napada u poslednjim minutima! Nemanja Miletić, bivši fudbaler Partizana, sa levog boka konstantno probija i muči odbranu crno-belih. Sada je pokušao i Milošević.

62. minut - GOOOOOOOL! VODI PARTIZAN, MATEUŠ SALDANJA JE STRELAC! Samo nekoliko sekundi nakon ulaska u igru Nikolić je asistirao u petarac, gde je Brazilac petom pogodio za 0:1.

61.minut - Dve izmene u Partizanu - umesto Natha i Kalulua na terenu su Severina i Nikolić.

55. minut - VELIKA PRILIKA ZA PARTIZAN! Ubacio je loptu Natho u peterac domaćih, a štoper Javora Pinto je skrenuo loptu put gola, ali je Manojlović uspeo da interveniše.

52. minut - Evo udarca i Partizana! Probao je Nikola Antić iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti, ali je lopta pogodila nekog od defanzivaca Javora i završila u korneru.

46. minut - Prvu šansu u drugom poluvremenu imali su domaći fudbaleri, ali je udarac Radivoja Bosića izblokirao Svetozar Marković.

Prvo poluvreme: 

45+2. minut - Odličan centaršut Stojkovića, ali ispred Saldanje ponovo reaguje Pinto.

45+1. minut - Gledaćemo čak sedam minuta nadoknade u prvom poluvremenu.

45. minut - Najbolja šansa za Javor, Dino Dolmagić se odjednom našao pred golom Aleksandra Jovanovića, ali je šutirao visoko preko gola.

44. minut - Nova pauza, sada se pomoć ukazuje Leandru Pintu.

42. minut - Mladi Trifunović je odlično prošao, ušao u šesnaesterac, ali je golman Javora Manojlović lepo reagovao.

40. minut - Najbolja prilika za Partizan, Natho je odlično izveo slobodan udarac, ali je između Markovića i Saldanje reagovao Leandro i otklonio opasnost. U nastavku akcije priliku je imao i Trifunović, ali je Leandro ponovo intervenisao.

33. minut - Stefan Marjanović zamenio je Dukurea koji nije bio u stanju da nastavi utakmicu.

29. minut - Novi sudar glavama, ovog puta Trifunovića i Dukurea. Lekarske ekipe su ponovo morale da izađu na teren, a oba igrača su krvavih glava privremeno napustili igru. Trenutno imamo više krvavih glava nego šuteva na gol kada je meč Javora i Partizana u pitanju, tako da su lekarske službe oba tima imale više posla nego golmani...

27. minut - Ovusu je dobio žuti karton zbog neopreznog starta.

23 - minut - Šansa za Saldanju, snašao se dobro u kaznenom prostoru Brazilac, ali je njegov šut izblokiran...Prvi opasniji napad crno-belih

18. minut - Velika borba se odvija na sredini terena, bez konkretne šanse oba tima.

11. minut - Partizan prvi put preti. Akciju je započeo Trifunović, nastavio Natho, a Zahidov centaršut je izblokiran i crno-beli su dobili korner. Posle ubacivanja Natha nije bilo opasnosti po Javor

3. minut - Kontra napad Javora, Bajere je izdržao duel sa Markovićem i nastavio akciju posle koje je domaćin dobio korner. Ipak, Svetozar Marković, a zatim i golman Aleksandar Jovanović otklanjaju opasnost

1. minut - Utakmica je počela! 

13.00 - Dobarn dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen superligaškom okršaju između Javora i Partizana. Uz sport.alo.rs pratite uživo dešavaja iz Ivanjice. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading