KATASTROFA PARTIZANA Crno-beli sve dobro što su uradili u derbiju, prosuli protiv Napretka, Kruševljani odneli sva tri boda iz Humske

18:51 | 13-03-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Partizana izgubili su od Napretka u 25. kolu Superlige Srbije rezultatom 1:0

FK Partizan
Alo/ Marko Metlaš

Imao je dosta problema Igor Duljaj oko sastava tima pred ovaj duel. Nije strateg crno-belih mogao da računa na Mateusa Saldanju i Ksandera Severinu, dok je Gajas Zahid ostao na klupi za rezerve.

Ipak, domaćin je od starta krenuo da napada ne bi li što pre stigao do prednosti i to je moglo da se desi posle šest minuta, ali je dve odlične prilike promašio Samed Baždar.

Kao da je to poljuljalo "parni valjak" koji je pao u igri, što su gosti uspeli da iskoriste i dođu do prednosti u 33. minutu. Lopta je došla do Andrije Majdevca koji se dobro zagradio i potom udarcem iz orketa matirao Aleksandra Jovanovića.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pokušao je Partizan do odlaska na odmor da poravna rezultat, no nije uspeo da pronađe put do gola koji je čuvao Vladimir Savić.

Tokom drugog poluvremena crno-beli su konstantno napadali, stvoren je neverovatan broj prilika, ali nisu uspeli da zatresu mrežu Savića. Pogađali su Baždar stativu i Zahid prečku, zatim još nekoliko promašaja Baždara, koji nije uspeo da ugura loptu u gol.

Partizan je ovim porazom ostao na 60 bodova, dok će Crvena zvezda moći da preuzme prvo mesto ukoliko stignu do pobede u Nišu protiv Radničkog. Utakmica Radničkog i Zvezda je na programu od 19 časova.

Partizan - Napredak (0:1)

Stadion Partizana 

Partizan: Jovanović, Stojković, Filipović, Marković, Antić, Ovusu, Kastiljo, Natho, Kalulu, Baždar, Goh

Napredak: Savić, Bastajić, Blagojević, Jovanović, Ljubomirac, Majdevac, Marinković, Marjanović, Stevanović, Vukajlović, Zličić

Drugo poluvreme: 

88. minut - Sudija Radaković je pokazao crveni karton Marku Jovanoviću, pomoćnom treneru Partizana zbog prigovora nakon dosuđenog prekršaja nad fudbalerom Napretka.

86. minutu - Drugi put na ovoj utakmici Goh loše šutira iz dobre situacije. Sve je za njega završio Kalulu, ali lopta je završila visoko iznad gola.

FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

84. minut - Nešto sporiji minuti crno-belih nakon što su ređali šanse za gol

78. minut - Sve je manje vremena za Partizan da dođe makar do pogotka...

69. minut - Nikolić je pokušao da dođe do lopte, pa je došlo do kontakta sa golmanom Napretka, ali iz svega toga se nije dogodila nova šansa za crno-bele! 

63. minut - Stativa Baždara, a sada i prečka Zahida! Neverovatno koliko crno-beli nemaju sreće na ovoj utakmici! 

FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

55. minut - I još jedna odlična situacija pred golom Napretka. Prvo crno-beli uspeli ni da upute udarac, ali su dobili korner, nakon kojeg je Baždar pogodio stativu sa nekoliko metara od gola 

52. minut - Još jedna odlična prilika za Partizan, ali Goh je nekako uspeo da pogodi samog sebe i tako da propusti novu situaciju da crno-beli izjednače

48. minut - Kakva prilika za Kalulua! Ali, nije uspeo da iskontroliše loptu 

FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

46. minut - Drugo poluvreme je počelo! 

Prvo poluvreme: 

45+2 - Poslednju šansu u prvom poluvremenu su crno-beli imali posle prekida. Natho je poslao loptu u kazneni prostor, a Kastiljo ju je udarcem glavom poslao pored gola

40. minut - Ređaju se šanse ispred gola Napretka. Pokušao je sjajnim udarcem Aranđel Stojković, golman je to odbranio, zatim se lopta odbila do Baždara koji propušta novu veliku priliku

FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

27. minut - Imali su gosti još jednu sjajnu priliku, ali je lopta otišla preko gola

FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

22. minut - Svetozar Marković je završio na zemlji nakon starta Ljubomirca. Defanzivac crno-belih se uhvatio za zglob leve noge, a kapiten Napretka nije dobio žuti karton.

20. minut - Bastajić je još jednom šutirao nakon što je Ovusu pogrešio i omogućio Napretku polukontru

14. minut - Potpuna ofanziva Partizana, ali za sada još uvek nema pogotka za domaćina, ali prvu veliku priliku imao je i Napredak. Odlično su se sašli Kruševljani pored aut linije na desnoj strani terena, a u završnici nije najbolje reagovao Bastajić. Jovanović je zabeležio prvu odbranu.

11. minut - Aranđel Stojković je pokušao, ali poslao je preko gola loptu...

FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

6. minut - Kakve prilike za crno-bele! Potpuno neverovatno, lopta jednostavno nije htela u gol, Baždar propustio ogromnu priliku! 

3. minut - Pokušali su crno-beli udarcem iz kornera, ali nije bilo pretnje po gol Kruševljana 

1. minut - Utakmica je počela! 

16.11 - Trener Napretka, Vladimir Gaćinović:

- Drago nam je da idemo lideru, ekipi koja je u ovom delu prvenstva pokazala najviše i mislim da se zasluženo nalazi na prvom mestu. Imaćemo izuzetno težak posao, međutim, znamo šta nam je činiti i ne idemo tamo spuštenog garda i sa belom zastavom. Pokušaćemo da nastavimo seriju dobrih igara. Po ko zna koji put govorim, čvrsto verujem u ove momke, bez obzira ko izađe na teren, a mislim da ćemo izaći u ponajboljem sastavu.

16.08 - Trener crno-belih, Igor Duljaj pred meč sa Napretkom: 

- Što se utakmice tiče sledeće, mi imamo dosta problema, postavljalo se pitanje zašto sam vršio izmene, ali neki su igrali polu-zdravi, tako da... Imamo problema sa igračima kao što su Saldanja, Zahid i pod znakom pitanja je Svetozar Marković. Saldanja neće biti u protokoolu, on je jedva izdržao i onoliko koliko je igrao. Zahid vuče neke probleme sa zadnjom ložom, tako da smo tu u problemu. Izuzetno važna utakmica, najvažnija po meni, posebno posle derbija gde su igrači ispražnjeni, međutim, oni su onom utakmicom protiv Zvezde kada smo ostali sa igračem manje koliko im je stalo do kluba, do navijača, tako da verujem da ćemo imati snage uz podršku publike, navijača, da ostvarimo naš cilj.

 

16.00 - Dobar dan i dobrošli na blog našeg portala posvećen meču 25. kola fudbalske Superlige Srbije između Partizana i kruševačkog Napretka. Uz sport.alo pratite uživo dešavanja iz Humske! 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading